Recept: Zeewierpestorisotto

Wat is hét geheim voor een goede risotto? Geduld. Hè, laat ik nou net niet bepaald een engelengeduld hebben, zeker niet in de keuken… Voor een echt lekkere champignonrisotto wil ik nog wel eens wat geduld opsparen, maar ook als ik haast heb vind ik risotto een ideaal gerecht. Het hoort namelijk inderdaad wel met heel veel liefde en geduld gemaakt te worden, maar smaakt ook best prima met net zo veel liefde en een iets minder geduldige twist 😉 Zo is het gemakkelijk om restjes op te maken in een risotto en te spelen met smaken, terwijl je binnen no-time een lekkere lunch of diner op tafel hebt staan! Ik heb jouw geduld nu wel al lang genoeg op de proef gesteld: snel door naar het recept voor deze snelle zeewierpestorisotto!

Eet smakelijk alvast! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Zeewierpestorisotto

Deze risotto is in een handomdraai gemaakt, is vol van smaak en zit bomvol gezonde mineralen en eiwitten!

Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 2

Ingrediënten

 • 150 gram risottorijst
 • 1 blik kikkererwten
 • 1 blik maïs
 • 3 à 4 eetlepels zeewierpesto
 • 1 bakje cherrytomaten
 • 2 bosuitjes
 • 1 hand verse peterselie

Instructies

 1. Kook de rijst gaar in een pannetje met water.

 2. Laat de kikkererwten en maïs uitlekken en voeg bij de rijst.

 3. Snijd de bosuitjes en cherrytomaten in stukjes en voeg toe aan de rijst, kikkererwten en maïs.

 4. Meng de zeewierpesto door de rijst, kikkererwten, maïs, bosuitjes en cherrytomaten.

 5. Garneer met verse peterselie.

Notities

De zeewierpesto is te verkrijgen via o.a. de Wereld van Zeewier. Je zou natuurlijk ook elke andere pestosoort kunnen gebruiken in dit recept, maar de zeewierpesto heeft wel echt een typische smaak die dit recept zo lekker maakt!

Advertenties

Geef een reactie