Recept: Lijnzaadmelkchocolade

Terwijl de Raw Vegan Rocky Road Chocolate hier inmiddels over de digitale toonbank vliegt, ontstaat ook een enkele keer de vraag naar melkchocolade. Tja, dat gaat natuurlijk niet in een plantaardige keuken 😉 Althans, “echte” melk komt er hier niet in. Gelukkig zijn er talloze “neppe” melkvarianten op de markt, die elk hun eigen typische smaak hebben. Precies toen het idee ontstond om eens te gaan experimenteren met “melk”chocolade, ontving ik een pakketje van Ooomega. Een mooie gelegenheid om direct met deze “melk” te experimenteren!

Nou, dat heb ik geweten. Elke plantaardige melk zal lekker smaken in dit recept, maar geen enkele variant kan de typische smaak van de lijnzaad drink van Ooomega evenaren. Ik zou het voor je willen beschrijven, maar vind het lastig. Het doet mij een beetje denken aan amaretto, het smaakt nootachtig en zoet. Mijn advies: proef het gewoon maar lekker zelf, daar ga je geen spijt van krijgen! Vooral niet als je de melk verstopt in deze chocolade, die absoluut niet naar melkchocolade smaakt, maar wel een té lekkere twist krijgt dankzij de toevoeging van lijnzaad drink <3

IMG_20170919_082428_670.jpg

Ingrediënten

  • ½ cup kokosolie
  • ½ cup ahornsiroop
  • ½ cup lijnzaad drink
  • ½ cup cacaopoeder
  • Vulling naar keuze, bijvoorbeeld cashewnoten en rozijnen

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de kokosolie, ahornsiroop, lijnzaad drink en cacaopoeder door elkaar tot een egale gladde massa.
  • Voeg alle ingrediënten waarmee je je chocolade wilt vullen toe en meng goed door elkaar.
  • Schenk de chocolade in een vorm die in de vriezer kan en laat minimaal 2 uur opstijven.
  • Snijd de chocolade in stukjes en bewaar in de vriezer.

Let op: deze chocolade smelt écht snel zodra je het uit de vriezer haalt, dus haal het er pas vlak voordat het opgegeten wordt uit. Dan is het een kwestie van snel opeten, maar dat is geen probleem als je eenmaal proeft hoe lekker het is 😉

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

Advertenties

Geef een reactie