Recept: Italiaanse courgettesoep

Wat gebeurt er als je 30 kilo’s courgette uit je moestuin plukt? Dan word je creatief! Creatief met courgettes 😉 Dagelijks verdwijnen er courgettes in ovenschotels, wokgerechten, smoothies, havermoutpap, pizza’s en vooral courgettesoepen! Onze favoriet is deze Italiaanse courgettesoep: heerlijk vol van smaak, bomvol gezonde vetten en lekker voedzaam! Stiekem waan je je zo de hele oogsttijd op vakantie in Italië <3

Ingrediënten voor 4 personen

  • Circa 4 courgettes (van gemiddeld formaat)
  • 2 flinke handen verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Ruim een halve liter bouillon
  • Extra vergine olijfolie
  • Peper
  • Zout


IMG_20170821_193903_939

Bereidingswijze

Fruit de ui & knoflook aan in een soeppan met een scheutje olijfolie. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de ui & knoflook. Voeg de basilicum, pijnboompitten en bouillon toe en laat het geheel circa 10 minuten koken. Laat de soep iets afkoelen en pureer deze vervolgens met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak peper, zout & olijfolie toe.

Buon appetito!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

P.S. Dit recept ontwikkelde ik oorspronkelijk voor Boost your Health.

 

Advertenties

6 REACTIES

Geef een reactie