Gastrecept: Tropische ananassmoothie

Is het niet fantastisch dat wij allemaal uniek zijn? We hebben allemaal andere talenten, voorkeuren en ideeën en vullen elkaar daar perfect mee aan. Zelf deel ik mijn eigen ideeën graag via Renmeisje, maar ondertussen laat ik me ook dagelijks inspireren door anderen! Met trots deel ik vandaag dan ook een gastrecept met jullie: een recept dat ik heb ontvangen van Hanneke de Jonge van Culinea. Zij bedacht een recept dat bijna geen recept te noemen is zo simpel, maar stiekem wel héél erg lekker!

Op de één of andere manier doet de combinatie van ananas en kokos ons denken aan een tropische vakantie, toch? Ideaal om daar gebruik van te maken tijdens een vakantie in eigen land! Deze smoothie is heerlijk verfrissend op een warme dag, maar geeft je ook echt een vakantiegevoel wanneer het buiten met bakken uit de lucht komt vallen.

Voor een ijskoud resultaat bereid je dit recept wel minimaal een paar uur van te voren voor, zodat de ananas ingevroren kan worden. Of je zorgt gewoon regelmatig voor wat verse ingevroren ananas zodat je op elk moment in een handomdraai een tropisch drankje op tafel kunt toveren!

Ingrediënten voor 2 porties

  • ½ ananas
  • 400 ml kokoswater

IMG_20170814_191430_662.jpg

Bereidingswijze

  • Verwijder met een mes de schil van de ananas. Snijd de ananas in kwarten en verwijder de harde kern.
  • Snijd nu de ananas in kleine blokjes, verdeel dit over twee diepvriesbakjes en vries in.
  • Wanneer je de smoothie gaat maken haal je één bakje ananas uit de vriezer en blend je deze samen met het kokoswater tot een romige smoothie. Als je blender zulk hard bevroren ijs niet aan kan, laat de ananas dan heel even ontdooien voordat je deze in de blender doet of vries de ananas pas vlak van tevoren in.

Drink smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook en tag Culinea in je foto op Facebook!

Heb jij ook een recept dat zonde is om niet met de wereld te delen? Mail het gerust naar info@schrijfmeisje.com en wie weet verschijnt jouw recept binnenkort wel hier online!

Advertenties

Geef een reactie