Recept: Zomers zoete proteïnepap

Eiwitten, we hebben ze allemaal nodig. Een fanatieke sporter iets meer dan een fanatieke bankzitter, maar uiteindelijk toch allemaal in meer of mindere mate. Persoonlijk ben ik niet zo’n “proteïnepersoon”, doe maar mij veel koolhydraten in de vorm van havermout en fruit! Als hardloper én krachtsporter echter, let ik ook op mijn eiwitinname. Als ik ga hardlopen staat er een koolhydraatrijk ontbijt op het menu, maar als ik in de sportschool ga trainen, kies ik soms voor wat extra eiwitten om mijn spierherstel alvast te bevorderen voordat ik überhaupt schade aan heb gericht 😉 Dit ontbijtje is ideaal om je te voorzien in zowel je trek in zoet fruit als in je spierherstel! Daarnaast vult het ontzettend goed, dus op dit krachtige papje kun je je zeker een tijdje vermaken in het krachthonk…

Ingrediënten

 • 25 gram quinoa
 • 150 ml ongezoete sojamelk
 • 2 mandarijntjes
 • 100 gram voorgekookte rode bietjes
 • ¼ scoop plantaardig eiwitpoeder
 • Handje rozijnen
 • Handje ongezouten noten
 • Toppings naar keuze, zoals extra mandarijntjes of Nakd Cocoa Mandarin Posh Bits

IMG_20170301_081844_420.jpg

Bereidingswijze

 • Rasp de voorgekookte bietjes fijn of snijd in kleine stukjes.
 • Kook de quinoa in de sojamelk samen met de rode bietjes, het eiwitpoeder, de noten, rozijnen en de mandarijntjes tot de quinoa gaar is en het geheel een stevig papje is geworden. Blijf tussendoor goed roeren en voeg indien nodig extra sojamelk toe.
 • Schep het papje in een kommetje en versier met je favoriete toppings 🙂

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

Advertenties

Geef een reactie