https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Wonderdokter

Wonderdokter

Ongetwijfeld heeft deze beste man zodra ik de kamer verliet hardop zitten lachen om mijn verbijstering. Zelf heb ik dat immers wel gedaan! Stiekem kon ik wel lachen en huilen tegelijk: huilen omdat ik anderhalf jaar pijn heb geleden en voor zoveel verschillende behandelaars diep in mijn portemonnee heb moeten duiken, lachen omdat het probleem éindelijk zo eenvoudig opgelost lijkt te kunnen worden en alle puzzelstukjes die jarenlang verzameld zijn op z’n plek vallen..

Vorige week uitte ik al mijn vermoeden dat ik met mijn keuze voor de chiropractor een omweg had genomen: hypothese bevestigd. Sceptisch over osteopathie was ik zeker niet, maar ik kon me niet voorstellen dat er iets op een totaal andere plek in mijn lijf al anderhalf jaar lang de oorzaak kon zijn voor de pijn onder mijn rechter schouderblad zonder dat die oorzaak zich ook op een andere manier zou uiten. Nou, daar had ik in feite gelijk in: de oorzaak uit zich al jarenlang! Die tijd dat ik géén prikkelbare darm had? Die kan ik me niet eens meer herinneren. Ergens in de onderbouw van de middelbare school merkte ik dat ik niet goed op lactose reageerde, dus zo lang in ieder geval..

Die prikkelbare darmen, intoleranties, spijsverteringsproblemen en altijd opgeblazen buik, DIE zijn de oorzaak van de pijn in mijn rechter schouderblad. Dat ik geen directe link kon leggen met het moment van het ontstaan van de pijn, komt doordat er ook niets te linken valt aan september 2015. September 2015 was puur het punt waarop de grens werd bereikt..

IMG_20170214_122558_895.jpg

Al die jaren al hebben die darmen mijn hele lijf zitten irriteren. Doordat ik echter zo gezond leef, heeft mijn lijf een zeer hoge tolerantiegrens. Elke keer dat ik sport (en dat is zoals je weet nogal vaak) breng ik al mijn organen en mijn hele bewegingsstelsel in beweging, waardoor alles dat enigszins is gaan verstijven weer loskomt. Dat gaat echter door mijn prikkelbare darmen niet in eerlijke verhouding: de verstijving neemt langzaam toe. Iemand die de hele dag zit en nauwelijks sport had jaren eerder al klachten gekregen, bij mij was de grens pas anderhalf jaar geleden bereikt. Toen was de verstijving zo ver omhoog gekropen dat mijn schouderblad beperkt werd in beweging. Pas tóen voelde ik dus waar mijn darmen al jarenlang mee bezig waren..

Overigens zit die verstijving niet alleen in mijn rechter schouderblad: tijdens de anamnese hoorde ik de osteopaat vrijwel zonder interrupties roepen “.. zit vast, .. zit vast, .. zit vast”. Ik altijd maar denken dat er juist van alles aan mij rammelde 😉

Waar je verwacht minder pijn te krijgen in je bewegingsapparaat door massages of kraken, verloste de osteopaat mij van mijn pijn door onder andere mijn dikke en dunne darm los te maken (dat verliep overigens niet gemakkelijk: des te meer bewijs voor de oorzaak), mijn lever, hart en longen te masseren, mijn keel te masseren en daar weer héél gauw mee te stoppen omdat dat echt té vast zat en slechts zo’n twee minuten mijn schouders aan te raken..

Als een botsauto keek ik hem aan elke keer dat ik overeind kwam en de pijn verminderd was. Hij gaf echter niet op en ging door tot ik compleet van m’n stuk gebracht de laatste keer uitbracht dat DE BLOKKADE WEG WAS!

img_20170215_094502_603

Geloof je het zelf? Ik durf het nog steeds bijna niet te geloven. “Kan het dan ook zijn dat ik binnenkort geen 24-uurse clusterhoofdpijnaanvallen meer krijg en er niet meer altijd als een paar maanden zwanger uitzie?” “Ja, dat zou heel goed kunnen.” Ik geloofde mijn oren niet.. Zo veel puzzelstukjes (ja, méér dan ik hier kan vertellen anders wordt het echt een te lang verhaal) vielen op z’n plek.

Inmiddels zijn we twee dagen verder en precies zoals verwacht heb ik wel wat pijn in mijn rechter schouderblad, maar niét op de plek van de blokkade. Zoals ik zelf voorspelde in de spieren eromheen: die hebben immers anderhalf jaar lang op spanning gestaan..

Over twee weken mag ik terug en ik heb er nu al zin in! Het kan vanaf nu alléén maar beter worden <3

The treatments themselves do not cure the condition,
They simply restore the body’s self-healing ability.

Noot: dit betekent niet dat ik direct pijnvrij kan hardlopen. De pijn in mijn been, waarschijnlijk toch veroorzaakt door een “miskraak” van de chiropractor, is helaas nog in alle hevigheid aanwezig. De blijdschap om deze verlossing overstemt gelukkig die teleurstelling met gemak 😉

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie