Recept: Appeltaartgranola

23. Appeltaartgranola: € 5,50 per pot van circa 400 gram.

Dé oer-Hollandse favoriet op verjaardagen: zelfgebakken appeltaart. De combinatie van zoete appels, rozijnen, noten en kaneel is er een waar velen van ons dol op zijn. Mijzelf geïncludeerd! Althans, ik ben niet zo’n fan van gebak. Met liefde bak ik de lekkerste taarten en cakes voor anderen, maar doe mijzelf maar liever een kommetje havermout of een pot granola met diezelfde verrukkelijke smaak.. Veel gezonder, veel gemakkelijker én een ideale verwennerij op drukke dagen!

Ingrediënten
Granola is zo’n typisch recept dat ik het liefst op gevoel maak. Als ik de ingrediënten zou moeten gaan afwegen, gaat het plezier er voor mij vanaf. Weet je eenmaal hoe je lekkere granola maakt, dan lukt granola altijd. Meng gewoon granen naar keuze met een olie en een siroop en voeg toe wat je maar wilt! Soms zijn die combinaties echter zo lekker, dat ze de moeite waard zijn om te delen. Zo ontstond hier de appeltaartgranola:

 • Gemengde granenvlokken
 • Gesmolten kokosolie
 • Ahornsiroop
 • Pompoenpitten
 • Rozijnen
 • Gemengde noten
 • Gevriesdroogde appelstukjes
 • Kaneel
 • Vanillepoeder
 • Snufje zout

img_20170206_075608_914

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Meng alle ingrediënten behalve de gevriesdroogde appelstukjes door elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Begin met een flinke scheut ahornsiroop en circa 2 eetlepels olie: als alle ingrediënten glimmen en aan elkaar plakken is dat voldoende, zo niet voeg dan meer olie & siroop toe tot dit wel het geval is.
 • Proef vooral ook even of de smaak al naar je wens is: voeg naar behoefte meer kaneel of vanille toe. Het snufje zout dient puur om de andere smaken te versterken, je granola moet uiteraard zoet en niet zout smaken.
 • Spreid de granola goed uit over de bakplaat, bak circa 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Afhankelijk van hoe veel granola je in hebt gemaakt zal deze nu wel of niet voldoende knapperig zijn. Zelf maak ik altijd een lekkere grote voorraad, dus is mijn granola na 20 minuten niet helemaal knapperig. In dat geval schep je de granola even om en bak je deze nogmaals zo lang als nodig is, houd je oven vooral goed in de gaten!

Als je granola helemaal afgekoeld is schep je deze in een luchtdichte pot en is deze onbeperkt houdbaar. Lees: zo lang houdbaar als jij ermee doet, zulke lekkere granola leeft nooit lang genoeg om te bederven 😉

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Advertenties

1 REACTIE

Geef een reactie