Review: Biobite, LKKR!

Wie mij een beetje kent weet dat ik dol ben op tussendoortjes.. Doe mij maar 6 kleine eetmomenten op een dag, in plaats van 3 grote: zo kan ik ten minste van veel verschillende smaken genieten op één dag! Als tussendoortje neem ik vaak iets wat ik zelf gebakken heb of als ik thuis ben knutsel ik op dat moment iets in elkaar, maar aangezien ik vaak onderweg ben en niet altijd tijd heb om iets te bakken verdwijnen er regelmatig kant-en-klare repen in mijn tas. Normaal ben ik uiteraard totaal niet van het kant-en-klare, maar tegenwoordig zijn er talloze gezonde repen op de markt die ik echt niet gezonder of lekkerder zelf kan maken! Neem nu deze krachtkoeken van Biobite..

Daar ga ik echt de moeite niet voor doen: die voldoen qua ingrediënten precies aan mijn wensenlijst en zijn overheerlijk. Reden genoeg om mezelf de moeite te besparen en gewoon zo’n reep in mijn tas te gooien!

img_20170201_182543_234

De repen bevatten boekweit óf spelt, gierst, haver, hazelnoten, amandelen, abrikozen, zaden, dadels, veenbessen, gojibessen, perendiksap en specerijen. Allemaal biologisch. Je ziet het: géén geraffineerde suikers, géén transvetten, géén bestrijdingsmiddelen en géén conserveringsmiddelen. I’m lovin’ it <3

Dat laatste betekent overigens wel dat de repen minder lang houdbaar zijn dan andere tussendoortjes: ongeveer 2 weken in de koelkast, maar uiteraard langer in de vriezer. Dat is echter totaal geen punt, want binnen twee weken zijn ze allang op 😉 Voor mij persoonlijk is het juist een bewijs, dat ze écht vers zijn.

Een tweede bewijs daarvoor is de smaak. Ondanks dat de repen er echt als repen uitzien, vind ik ze meer smaken naar héél stevig notenvruchtenbrood. Tja, daar heb ik dus al mijn leven lang een zwak voor… De repen zitten bomvol noten & vruchten waardoor ze heerlijk natuurlijk zoet smaken en je goed moet kauwen! Mooi, want dat is precies de bedoeling: goed kauwen geeft de hersenen een signaal dat er stevig gegeten is en stimuleert de aanmaak van verteringsenzymen. Dat zorgt voor een flink verzadigingsgevoel, waardoor je langer de verleiding tegen ongezonde tussendoortjes kunt weerstaan. Overigens heb je die ongezonde tussendoortjes echt niet meer nodig met zo’n gezond alternatief 😉

Eerlijk is eerlijk, dit is een tussendoortje naar mijn hart. Het énige minpuntje is dat ik ze niet met dozen tegelijk kan inkopen omdat ze dan de ruimte van verse groenten inpikken in onze koelkast en diepvries.. Gelukkig zijn ze zo besteld, zowel bij de lokale natuurwinkel als online. Te weten dat je dan repen krijgt die net vers voor jou gebakken zijn, is stiekem ook wel luxe verwennerij!

Gisteren at ik Biobite als ontbijt, morgen gaat er eentje mee als tussendoortje op mijn werk en als ik extra energie nodig heb voor een pittige hardlooptraining dan weet ik de weg naar mijn repen zo te vinden.. Gezond, voedzaam en vooral LKKR!

Heb jij de repen van Biobite al eens geproefd? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

P.S. Houd mijn Instagram in de gaten, want wie weet maak jij binnenkort kans om zo’n heerlijk vers pakketje thuis te ontvangen!

Disclaimer: deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Biobite. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik werk alleen samen met merken waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening. 

Advertenties

Geef een reactie