Hello 2017!

Hello 2017!

Al mag het “officieel” niet meer, we zijn pas een week onderweg dus alsnog wens ik jullie een fantastisch 2017! Met alles wat daaraan toegevoegd kan worden, maar wat ik je precies wens voor de resterende 358 dagen van dit jaar, dat is natuurlijk persoonlijk. De één wil dit jaar carrière maken, de ander gezonder gaan leven, een derde misschien wel allebei.. Wat ik dit jaar graag sowieso wil bereiken, heb ik al verteld in mijn laatste blog van 2016. Renmeisje zou Renmeisje echter niet zijn, als ze niet een aantal specifieke hardloopdoelen zou formuleren..

Ontspannen staat bij mij het stip op nummer één in hardlopen. De sport die me ooit heeft helpen genezen en dat in mijn ogen elke training blijft doen. In doelen halen blijk ik echter niet zo’n ster: al twee keer trainde ik vrij lang voor een marathon, de tweede keer zelfs bijna 18 weken lang, maar toch heb ik geen marathon op mijn naam staan.. Oké, grapje, ik heb wel een marathon op mijn naam staan: de man aan wie ik mijn startbewijs voor de DLL Marathon Eindhoven 2016 verkocht zette onder mijn naam een mooie tijd neer die ik nóóit ga verbreken!

Iets met perfectionisme, te veel ambitie en stiekem niet echt een hardlooptalent zijn.. Máár, dromen mag altijd! Of ik ooit een marathon ga lopen laat ik hier even buiten beschouwing, daar vraag ik mijn chiropractor binnenkort eens voorzichtig naar. Het feit dat zelfs hij de hoop met mijn rug begint op te geven geeft me echter al niet veel hoop..

Dus, dit jaar gaan we in ieder geval voorlopig niet voor de hele marathon, maar wél weer voor de halve! Mijn lievelingsafstand <3 Inmiddels ben ik alweer 13 van de 35 trainingen onderweg naar de 21,195 kilometer. Wanneer die is? Sowieso op 28 mei in Tilburg! Via Just Keep Running won ik namelijk een startbewijs voor de halve marathon van Tilburg, op mijn laatste dag als 24-jarige ­čÖé

img_20160610_233055

Ik zou ik echter niet zijn als ik niet meer ambitieuze plannen zou hebben.. In navolging van Annemerel maak ik een lijstje met hardloopdoelen voor 2017, waarop ik in de eerste week van 2018 kan reflecteren. Echt iets voor mij: lijstjes afvinken!

In 2017 wil ik graag

  • Mijn PR van 2:10:49 op de halve marathon verbreken

Met hoeveel? Dat maakt me helemaal niets uit. Een halve marathon onder de twee uur ga ik de komende 80 jaar niet eens halen, dat zit gewoon niet in mij dus daar ga ik ook niet naar streven. Iets richting de 2 uur zou wel een droom zijn, maar met alles onder die 2:10:49 heb ik mezelf al overwonnen.

  • Weer een 10 kilometer onder het uur rennen

Tja, weer zo’n doel waarvan de meeste hardlopers denken: uhh, dat doe ik élke 10 kilometer die ik afleg? Ik dus niet. Op mijn 23e verjaardag rende ik de Singelloop in 1:00:31, al had ik er toen wel ook al de 5 km op zitten. Dit jaar wil ik weer onder het uur rennen, net zoals ik ooit de Oliebollenloop in 55:53 rende.

  • Weer een 5 kilometer onder het half uur rennen

Spreekt voor zich, toch?

  • 1490 kilometer hardlopen

Zo, dat is wel heel specifiek! Als ik een getal roep, wil ik ook dat het een getal is waar over nagedacht is. Afgelopen jaar rende ik 1218 kilometer, dus mooi afgerond 1300 kilometer als doel stellen zou een logische keuze zijn. Toch hoop ik stiekem dat als ik goed naar mijn lichaam luister én veel lange duurlopen blijf doen, er meer in zit. 1400 kilometer dan? Dat is het ook net niet, tenminste niet speciaal. Opeens had ik het: de marathon van Rome, mijn grootste doel, die zal ik ook dit jaar moeten laten schieten.. DUS: ik ga naar Rome lopen! Niet letterlijk natuurlijk, maar in 2017 wil ik de afstand van thuis naar hartje Rome hardlopen: dat is dus 1490 kilometer. Basta.

  • Minimaal één keer in het buitenland lopen

Net als Annemerel had ik wel willen zeggen dat ik in elk land dat ik bezoek wil hardlopen, maar met een cruise in het vooruitzicht wordt dat iets té ambitieus: één dag aan land en mevrouw trekt haar hardloopschoenen aan, lijkt me niet zo gezellig voor de wederhelft van onze huwelijksreis.. Dus ga ik voor minimaal één keer in het buitenland hardlopen, hopelijk wordt dat als vanouds bij mijn familie in Italië <3

  • Elke week een duurloop doen van minimaal een uur

Die kilometers moeten toch érgens vandaan komen hè ­čśë Nee, zonder grappen, dit doel stel ik voor mijn mentale gezondheid. Intervallen en korte herstelloopjes zijn lekker, maar mentaal tot rust komen doe ik pas als ik minimaal een uur van huis ben. Overigens begint dan mijn tempo ook pas te komen, ik ben zeg maar een dieselmotor in de ergste graad. Door mezelf als doel te stellen elke week een duurloop te doen van minimaal een uur bied ik mezelf een stok achter de deur om te ontspannen. Als ik niet op de bank kan relaxen, dan maar buiten mezelf uitputten..

  • Mijn sporthorloge optimaal benutten

Om mezelf maar even met al die PR’s te helpen: laat ik mijn sporthorloge eens optimaal benutten. Er staat zó veel op dat ik niet gebruik, terwijl ik dat exemplaar inmiddels al een jaar lang elke training om m’n pols heb – dat is mijn huidskleur sinds afgelopen zomer ook nog steeds te zien. Inmiddels gebruik ik de tempozones al om mezelf te prikkelen iets harder te rennen, maar het komende jaar ga ik alle opties eens testen en zo regelmatig voor trainingen tijds- of tempodoelen bewaken.

  • Meer wedstrijden lopen

In 2016 liep ik er namelijk bar weinig, zeker vergeleken met de medailleregen in 2015. Wedstrijden geven een hoop stress, gewoon door al het gedoe eromheen, om winnen gaat het mij immers uiteraard niet, eerder om niet laatste te worden. Ze hebben echter ook iets magisch.. Dat gevoel wanneer je de startlijn over stapt, met al die mensen om je heen. Wanneer je, in mijn geval, honderden tot duizenden lopers in allerlei gekleurde shirtjes voor je de wegen over ziet rennen.. Wauw, daar raak zelfs ik sprakeloos van. Die magie, die wil ik dit jaar weer meer ervaren.

  • Blessurevrij blijven

Ha, ambitieus! Dat is me tot nu toe namelijk geen enkel jaar gelukt. De sportarts beweerde dat ik niet gebouwd ben om te hardlopen, aan het aantal blessures te merken heeft ze wellicht gelijk. Al doende leert men echter: elk jaar blijf ik langer blessurevrij en krabbel ik sneller overeind. Helaas lijk ik na elke blessure ook iets trager te worden, maar blessurevrij zijn is belangrijker dan snel zijn! In 2016 raakte ik geblesseerd na mijn duurloop van 30 kilometer, vlák voor die allerlaatste duurloop van 32 kilometer. Direct luisterde ik naar mijn lijf en nee, ik heb geen marathon gelopen, maar ben wel blijven lopen. Dit jaar ga ik dus nóg eerder naar mijn lijf luisteren, zodat ik he-le-maal niets blesseer. Scheelt weer een potje frustratie ­čÖé

  • Inspireren

Via mijn Instagram en via mijn blog, wil ik in 2017 veel meer mensen inspireren tot hardlopen en vooral gezond & gelukkig leven. Of je nu zelf loopt of niet, ik hoop dat je het leuk vindt mij te volgen in mijn hardloopavonturen, maar ook in al mijn andere levensavonturen. Met mijn 24 levensjaren ben ik jong, maar in mijn korte leventje heb ik al aardig wat meegemaakt. Die bagage draag ik niet voor niets: daar wil ik zelf van blijven leren en daar wil ik jullie allemaal mee inspireren. Renmeisje rent, maar Renmeisje leeft voor veel meer dan alleen rennen <3

Dit zijn mijn hardloopdoelen voor 2017, de dato 7 januari. Ik klik NU even door naar mijn agenda, 7 januari 2018.. Staat gepland! Op 7 januari 2018 vind je hier, op deze website, diezelfde doelen mét het verlossende woord: check?

Als je hardloopt: wat zijn jouw hardloopdoelen voor 2017? Als je niet hardloopt: heb je andere sportieve doelen voor dit jaar?

 

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

DutchEnglishItalian