Herstelloop 1

Dinsdag 20 september, mijn eerste poging weer te gaan hardlopen. De beslissing was inmiddels al gevallen: ik ga 9 oktober niet de marathon lopen. Mijn laatste kans op een duurloop van 32 km was vandaag, maar die afstand zou er niet in zitten..

Het risico lopen de finish niet te halen, of niet binnen de tijdslimiet te halen, dat doe ik niet. Aan de start van de marathon staan en deze niet uitlopen, vind ik erger dan überhaupt niet aan de start staan. Laat mij maar herstellen, die marathon komt er wel: op mijn tempo.

Dat die keuze juist was, bleek deze training wel: au. Ik genoot met volle teugen van de last die van mijn schouders was gevallen, maar mijn linkerheup was het er totaal niet mee eens. Wel met die beslissing natuurlijk, maar niet met het idee vandaag toch 5 kilometer hard te lopen..

img_20160920_130809

De pijn werd niet echter, maar nam ook niet af. Het aparte was zelfs, dat ik na 3 kilometer zo veel pijn in mijn schouders kreeg, dat die pijn de pijn in mijn heup de laatste 2 kilometer overstemde. Aangezien de pijn eerder in mijn rug zat, heb ik het vermoeden dat er ergens wel een lijntje loopt van die linkerheup, via de rug, naar mijn schouders..

Pijn of geen pijn, ik genoot. Ik heb naar mijn lichaam geluisterd en ondanks dat ik nu niet aan de start van de marathon sta op 9 oktober, sta ik vandaag wel weer in mijn hardloopschoenen buiten. Niet kunnen hardlopen is het allerergste wat me op sportgebied kan overkomen, dat ik de marathon niet kan lopen is slechts een domper. Voor geen goud zou ik het riskeren die wél te lopen en vervolgens maandenlang niet te kunnen lopen door een zware blessure..

I never would have thought that one sport
could change my entire outlook on life <3

 

Advertenties

Geef een reactie