55. Hardloopclinic van Aart Stigter

Vandaag hoef ik eens niet zelf na te denken over mijn intervalrondje, hoef ik mezelf niet te motiveren harder te gaan en hoef ik niet wéér diezelfde route af te leggen.. Yes! Vandaag was het tijd voor een hardloopclinic van niemand minder dan Aart Stigter.

Voorafgaand aan de clinic mocht ik hem interviewen over zijn nieuwe boek: het interview vind je hier, de boekrecensie verschijnt morgen online.

De clinic startte met 1 kilometer warmlopen richting een parkje vlak achter het stadion waar Runnersworld Aart Stigter in gevestigd is. Daar warmden we onze spieren verder op met een aantal rekoefeningen, van heel eenvoudig tot zelfs een beetje spannend.. Als een plank jezelf naar voren en naar achteren laten vallen terwijl je wordt opgevangen door twee mensen die je een halve minuut eerder hebt leren kennen vergt wel even een klein beetje moed 😉

IMG_20160907_145922.jpg

In tweetallen startten we vervolgens aan een intervaltraining: de één liep linksom in snel tempo, de ander rechtsom in rustig tempo en op het moment dat je elkaar tegenkwam wisselde je van tempo. Zodoende gaf je in feite je eigen intervallen vorm: hoe sneller je rende, hoe korter je interval, hoe langzamer je rende, hoe langer je interval. Dat hielden we een kwartier vol, voor mij en mijn partner precies 5 rondjes lang. Als laatste onderdeel renden we een rondje van precies 1 kilometer op hoog tempo. Van dat soort intervalletjes houd ik wel: er zit een duidelijk einde aan, dus durf ik wel gas te geven. Ondanks obstakels als scherpe bochten, langzame lopers en aardig wat heuveltjes presteerde ik het om 5:26 te rennen terwijl ik zelfs een live-video voor Facebook opnam.. BAM, oppepper voor mijn zelfvertrouwen!

Op rustig tempo renden we die ene kilometer weer terug naar het stadion, alwaar we een aantal degelijke stretch-oefeningen deden. Graag had ik eventjes willen blijven kletsen, maar aangezien de bussen naar het station en de treinen naar Limburg ’s avonds niet zo regelmatig meer rijden, was het verstandiger huiswaarts te keren. Een hele ervaring, een beetje zelfvertrouwen en aardig wat nuttige inspiratie rijker 🙂

The pain of the process is only temporary,
but the feeling of achievement will last forever.
<3

Advertenties

Geef een reactie