53. Vlot herstel

30 kilometer gelopen, nauwelijks iets van te merken. De spierpijn is hetzelfde als twee maanden geleden na een halve marathon. Dat zal vast zijn wat ze “training” noemen..

Toch heb ik ook het idee dat het met tempo te maken heeft: als ik eens een kortere loop aanzienlijk sneller ren dan normaal, voel ik dat veel meer dan zo’n gigantisch lange rustige loop. Die 30 kilometer liep ik vorige week wel héél rustig, dus dat kan zeker iets te maken hebben met het gebrek aan spierpijn de dag erna.

IMG_20160903_163146.jpg

Omdat ik na 30 kilometer even een dagje niét wilde rennen, deed ik vrijdag een rondje krachttraining en liep mijn herstelloop zaterdag. Na 5 uur werken, voor een barbecue – met passen & meten komen we er wel. Toch voel ik me tijdens zo’n training dan vaak net iets gehaast, ondanks dat ik heb gezegd dat ik iets later aan zou schuiven in verband met hardlopen. Dat heeft echter een klein voordeel: ik rén ook iets meer gehaast, oftewel iets sneller. Mijn benen waren uiteraard niet vederlicht twee dagen na 30 kilometer, maar na enkele kilometers kwam er toch een lekkere vaart in. Mijn tempo was al niet al te traag en 8 kilometer later zat ik weer mooi onder marathontempo! De laatste twee kilometer rende ik zelfs bijna 10 kilometer per uur, ik kán het dus wel 🙂

.. ergens, diep van binnen, heel af & toe, als ik het juist niet verwacht. Dat moet ik er wel direct bij denken, voordat ik mezelf de volgende training weer te veel teleurstel. Zaterdag genoot ik echter met volle teugen: van het prachtige weer, mijn fijne standaard 8 km-rondje en een heerlijk tempo.

Life is short.
Running makes it seem longer.
<3

Advertenties

Geef een reactie