51. Vrouwen rennen toch geen marathon?

Oké, toegegeven: inmiddels loop ik zó ver achter met blogs schrijven dat ik niet eens meer weet hoe de trainingen verliepen.. Doei, idee van een trainingslogboek. Tijd om vandaag even een flinke inhaalslag te maken zodat ik straks weer weet wat ik tijdens elke training heb uitgespookt..

De training van dinsdag 30 augustus, even opzoeken op Facebook: aha, ik weet in ieder geval direct waar mijn gedachten waren! Bij die man met zijn aparte opmerking in onze korte conversatie:

Fietser tegen tegemoetkomend renmeisje, wijzend op haar horloge:
“Waarom meet jij dat?”
“Omdat ik voor een marathon train.”
“Een marathon?! Dat is toch iets van 20 kilometer?!”
“Dat is 42,195 kilometer.”
“Ja, dat weet ik, dat is voor de mannen. Maar de vrouwen kunnen dat niet, die doen toch iets van 20 kilometer?!”

IMG_20160830_181648.jpg

Dus.. Blijkbaar zijn wij dames voorlopig niet uitgeëmancipeerd! Ik stond er toch even als een botsauto bij te kijken toen hij dat zei. Ik weet immers niet anders dan dat ik meer vrouwen dan mannen volg die marathons lopen en ja, voor vrouwen schijnt zo’n inspanning zwaarder te zijn dan voor mannen, maar wij vrouwen gaan een beetje uitdaging niet uit de weg. Mentaal zijn we wellicht zelfs sterker dan mannen, vandaar ook dat wij die afstand in een langere tijd tóch kunnen volbrengen.

Wil je meer weten of de training van die bewuste dinsdag? Net zo graag als ik zeker. Ik heb er de registratie van mijn TomTom maar even bij gehaald, al word ik daar niet echt wijzer van: zo te zien heb ik prima gelopen, eerst 10 minuten opwarmen, vervolgens 4 kilometer versnellen waarin ik zoals meestal telkens sneller ren en als afsluiter netjes 5 minuten afbouwen. Een tijd van 6:57 is iets langzamer dan ik zou wensen, maar gezien de eindelijk gearriveerde zomer vond ik het toch prima. Over tempo’s probeer ik me tegenwoordig maar niet al te druk te maken, dat levert alleen maar stress op.. Daarover later meer, dat is dan weer het voordeel van zoveel blogs achter elkaar schrijven!

She was unstoppable.
Not because she did not have failures or doubts,
but because she continued on despite them.
<3

 

Advertenties

Geef een reactie