45. Doei, renmeisje!

De laatste kilometers als mejuffrouw Califano, die zag ik dinsdagochtend bijna aan me voorbij vliegen.. Clusterhoofdpijn, een oude vriend, terug van weggeweest. Vast iets met huwelijksstress? Tot 12 uur was het bed met mijn twee harige vriendinnetjes aantrekkelijker dan welke andere activiteit dan ook. Hoe veel zin mijn hart ook had om te rennen, mijn hoofd bonkte daar tien keer zo hard tegenin.

Heel wat gekroel en twee paracetamol’s verder was de hoofdpijn nét genoeg gezakt om mezelf naar buiten te slepen. Dat is namelijk het enige probleem: ik wéét dat zodra ik begin met rennen de hoofdpijn wegebt. Dat is tot nu toe áltijd het geval. Het probleem is echter dat de hoofdpijn zo erg is dat ik de kracht niet heb óm te beginnen met hardlopen. Die eenmaal gevonden is het euvel opgelost en voel ik me herboren 🙂

De zon scheen, de voorspelling voor onze trouwdag was identiek aan die voor vandaag; dit zou een prachtig rondje kunnen worden.. Die hoofdpijn gooide roet in het eten, plus ik rende pas voor de tweede keer op mijn nieuwe schoenen, dus wat daarna gebeurde had ik nooit durven dromen: ik rende STRAPLESS 13 héérlijke vliegende kilometers!

Vooraf leek 13 kilometer best lang: natuurlijk is het minder dan de helft van mijn langste duurloop tot nu toe, maar toch nét een afstand waarvoor ik met deze warmte twee flesjes drinken mee wilde nemen. Mentaal is het idee drinken mee te moeten nemen altijd een grens, dat betekent dat het “serieus” is.

Nou, deze training was serieus écht goed, maar buiten dat alles behalve serieus.. Na 3 kilometer besefte ik dat mijn zonnebrandcrème echt geen 13 kilometer zon zou weghouden van mijn sport-bh afdruk en nam een drastisch besluit: ik zou strapless gaan lopen. Even checken of er niemand in de buurt is, want die strakke bandjes omlaag doen is nou niet bepaald de meest charmante beweging.. Met enige moeite in een poging niets te onthullen en toch snel te zijn veranderde ik mijn sport-bh & -top in een strapless variant met zweetbandjes onder de oksels 🙂

IMG_20160816_150730.jpg

Uiteraard veranderden de blikken van voorbijgangers van neutraal naar verbaasd, maar niemand gaf commentaar. Erg comfortabel was het niet, die bh geeft blijkbaar toch écht goede ondersteuning (áls je ‘m aan hebt), maar het wende snel. Mede dankzij die hilariteit vloog de tijd. Ondanks dat ik eventjes had gewandeld om mijn manoeuvre uit te voeren zakte mijn tempo niet eens onder marathontempo..

In tegendeel! Het kroop alleen maar verder omhoog. Het werd warmer & warmer, mijn benen werd vermoeider, maar ik ging sneller & sneller.. In gedachten was ik uiteráárd 48 uur verder, want rond dit tijdstip zouden we de laatste foto’s maken en richting het stadhuis rijden waar onze daggasten ons zouden opwachten. De filmbeelden van hun gejuich, onze stralende gezichten en de zon die alles prachtig kleurt, heb ik de afgelopen maanden al tientallen keren in mijn hoofd afgespeeld.. Geloof me, duurlopen zijn de mooiste manier om van dat soort momenten te genieten <3

Terug naar de training: bruiloft of niet, die marathon komt er ook aan! Mijn tempo bleef maar stijgen, ik rende voor mijn doen echt razendsnel over de Singel, schoot snel een foto van de mooie bloemen voor het stadhuis (oeps, heb ik het weer over de bruiloft?) en rende schuin door alle bochten om mijn snelheid niet te verliezen. Eenmaal zo heerlijk moeiteloos op tempo, wil ik dat voor geen goud meer loslaten..

Toch was er geen ontkomen aan dat moment waarop mijn horloge trilde: de 13 kilometers zaten erop. Mijn hart had uren door kunnen rennen, mijn verstand luistert gelukkig naar het schema. Dat waren dan 450 fantastische kilometers in precies 45 trainingen, gemiddeld 10 kilometer per training, 40 kilometer per week. Dat waren dus 450 kilometers als mejuffrouw Califano, renmeisje. De resterende 26 trainingen worden bewaard voor ná 18 augustus, voor mevrouw Califano – de Waal, getrouwd maar toch voor altijd renmeisje 😉

Behind you, all your memories.
Before you, all your dreams.
Around you, all who love you.
Within you, all you need.
<3

 

 

Advertenties

Geef een reactie