44. Never change a winning team

28 km is een feit, tijd om te “herstellen”.. Dat herstellen gebeurt in marathontraining dus gewoon door nóg meer te lopen. 6 kilometer welteverstaan. Over twee weken wordt dat overigens 8 kilometer..

Dus, “herstellen”. Een ideale gelegenheid om mijn nieuwste aanwinst te testen! Een marathon trainen én finishen op één paar schoenen is geen goed plan, hardloopschoenen zijn na circa 1000 kilometer op en die zitten er na zo’n periode wel bijna in. Bovendien hebben ook hardloopschoenen stiekem 48 uur rust nodig, maar met 4 trainingen in de week krijgen ze die toch telkens één keer niet. Na al meer dan 400 kilometer op mijn roze Adidas Ultraboost ST is het dus hoog tijd voor tweelingzusjes: de zwarte Adidas Ultraboost ST Glow!

Waarom ze “Glow” heten, geen idee. Ze zijn zwart, verder identiek aan mijn roze vriendjes. Die doen het tot op heden fantástisch, dus bestelde ik gewoon 80 euro goedkoper online hetzelfde model in een andere kleur 🙂

IMG_20160814_173634.jpg

Daarmee mocht ik zondag na het werken dan eindelijk op pad. Even stuntelen met veters strikken, want dankzij een speciale techniek blijft er weinig veter over. Mijn roze veters zijn inmiddels wel enigszins uitgerekt, maar daar gaan natuurlijk wel een aantal keren strikken overheen..

Vandaag zaten de schoenen dan ook iets te strak, dat was te merken in mijn training. Op zich ging het rennen prima want ik voelde praktisch niets van die 28 kilometer de dag ervoor, maar nadat ik eenmaal was gestopt om mijn schoenen iets losser te strikken, wilde het voor geen meter meer. Mijn kuiten deden opeens pijn!

IMG_20160814_180354

Het was echter prachtig weer en ik liep in het natuurgebied bij de IJzeren Man, dus ik besloot gewoon te genieten van de prachtige omgeving. Een herstelloop is nou eenmaal een herstelloop, dus van tempo hoefde ik me niets aan trekken. Ik wandelde een flink stuk en toen ik eenmaal weer begon te rennen, verliep dat al iets vloeiender. Uiteindelijk rende ik zo toch weer in toenemende tempo richting huis en sloot de training met zowel tevreden voetjes als een tevreden hoofd af :).

Tough runs don’t last,
tough runners do.
<3

Advertenties

Geef een reactie