42. Op dreef

Intervaltraining, ik had er zin in! Vorige week rende ik de eerste tempotraining waarvan er de komende weken meer gaan volgen, maar vandaag stond er weer een lekkere klassieke intervaltraining op het programma: 5 minuten warm lopen, 6 keer 4 minuten tempo maken afgewisseld met 2 minuten dribbelen, 5 minuten uitlopen.. Zes keer 4 minuten knallen dus!

Sinds ik door heb dat ik sneller kán rennen en ervan leer te houden uit m’n comfortzone te kruipen, vind ik dit soort trainingen leuk. Tijdens een duurloop durf ik niet zo uit m’n comfortzone te stappen omdat ik nog zo ver moet, tijdens een intervaltraining weet ik dat ik na elke 4 minuten weer even op adem mag komen. Dat is natuurlijk ook precies waar deze trainingen voor bedoeld zijn: korte intervallen om écht snelheid te kunnen maken 🙂

IMG_20160811_180635

Om een lang verhaal kort te maken: ik rende héérlijk en snel! Af en toe wat drupjes regen, lekker verfrissend. Iets boeiends heb ik verder niet te vertellen: een training zoals die hoort te zijn. Nette intervallen, telkens een beetje sneller. Uiteindelijk een gemiddelde pace van 6:44 min/km, uitstekend aangezien de training naast tempo’s ook bestond uit in totaal 12 minuten dribbelen en twee keer 5 minuten op matig tempo. Dat betekent dus dat die intervallen écht snel waren 😀

Laat ik verder dan ook maar geen woorden aan vuil maken, daar hebben we het allemaal te druk voor. Training 42 zit erop, waarmee de grens van 400 marathontrainingskilometers is overschreden!

Sweat, smile and repeat.
<3

Advertenties

Geef een reactie