41. Razendsnel herstel

Tja, over die ongelofelijke kilometeraantallen zullen we het maar niet meer hebben: 27 kilometer en twee dagen later gewoon weer 6 kilometer.. Waar we wél even stil bij mogen staan is 27 kilometer in 5 seconden ónder marathontempo, twee dagen later gevolgd door 6 kilometer in TWINTIG seconden onder marathontempo!

27 + 6 = 33.. Als ik die 6 er maandag achteraan had gerend, was ik dus klaar voor de marathon! Zó dichtbij komt het nu. Net toen de moed me in de schoenen zonk, waren daar die 27 fantastische kilometers. Natuurlijk was daar ook de angst: zou het eenmalig zijn? Ik besefte terdege dat ik niet moest verwachten dat voortaan alle trainingen zo goed zouden gaan. Het gaat telkens op en af, maar dát ik het kan, is deze week wel gebleken.

IMG_20160810_152652

Dat bevestigde namelijk zéker de herstelloop van gisteren. Met enigszins geïrriteerde heupen ging ik voorzichtig op pad, bang om iets te forceren. Stiekem voelde ik wel dat het geen blessure was maar gewoon het effect van een forse belasting. Toch bleef daar die angst: vorig jaar rond deze tijd liep ik zelfs mank van de pijn in mijn heup door het huis.. Daarom nam ik het zekere voor het onzekere, voelde dat ik wel écht behoefte had om weer te rennen dus deed dat met beleid.

Dat beleid zwakte echter al snel af: de irritatie verdween als sneeuw voor de zon. Dit is zeker waar herstelloopjes voor bedoeld zijn: juist door wéér te rennen die stijfheid van de vorige training los te lopen. Alsmaar sneller en sneller; met net zoveel verbazing als maandag toen ik mijn pace richting marathontempo zag dalen, keek ik nu verdwaasd toe hoe mijn horloge marathontempo al gauw verliet en onder de 7 min./km zakte.. Twee dagen na 27 kilometer! Dat geloof je toch zelf niet? Ik in ieder geval niet. Maar het staat er toch echt. Ik rende 6 kilometer in 6:51, oftewel 20 seconden onder het marathontempo dat ik wil lopen om in 5 uur te finishen..

Elke training draagt meer bij aan het idee: I can do it.

If you can dream it, you can do it.
<3

Advertenties

Geef een reactie