37. Every storm runs out of rain

Herstelloopje zonder dat er iets te herstellen valt, daar houd ik van 🙂 Even een simpel relaxt loopje, gewoon op een rustig tempo en zelfs in de heerlijke frisse regenlucht. Wat wil een mens nog meer?

Nou ja, zon over precies twee weken zou wel fijn zijn. Eerlijk is eerlijk, ik ben bereid élke training in de stromende regen te rennen als het op onze bruiloft maar droog is. Totáál geen probleem vond ik het dus om gisteren 6 kilometer te rennen door de miezer, lekker verfrissend!

IMG_20160803_161934

Helaas lijkt deze week een pechweek te zijn want ook deze training ging er weer iets mis: mijn telefoon protesteerde. Na het maken van een aantal selfies haperde het scherm, gevolgd door mijn muziek. Een paar seconden later functioneerde de telefoon helemaal niet meer. Uitschakelen was onmogelijk, evenals opnieuw opstarten. Ruim twee kilometer rende ik zonder muziek en wie mij kent, weet dat dat een zware opgave is. Ik háát het om naar mijn eigen ademhaling te luisteren!

Of het nu door frustratie kwam, doordat ik nergens last van had na die relaxte halve marathon van maandag óf door het zuurstofgehalte in de lucht dankzij de regen: ik rende hard. Toen in de laatste 800 meter mijn muziek het wonder boven wonder ook weer deed, rende ik hárder. Dat is dan het moment waarop ik doelen ga stellen: onder de 7 min./km lopen. In 800 meter kan ik prima een paar seconden van mijn gemiddelde tempo snoepen als de hele training slechts 6 kilometer is. Dus rende ik er vrolijk 4 seconden af!

Technische frustratie daargelaten, was het dus een héérlijke training! Omdat het nu 6 kilometer was in plaats van de 5 kilometer van de afgelopen 9 weken, rende ik een nieuwe route. Die beviel! Weer prachtig door de bossen, heerlijk afgelegen in de natuur 🙂
Verfrissende regendruppels in mijn gezicht, een lekker tempo en wegdromen bij het idee van onze bruiloft over twee weken en de marathon over 66 dagen..

 

Every storm runs out of rain <3

Advertenties

Geef een reactie