33. Herstellende pinguïn

Na 25 km hardlopen? Ietwat stijve beentjes. Na 4 weken afwezigheid weer een les BodyPump met uiteraard eigenwijs gewoon zoals altijd 20 kilo squats en geen enkele track minder dan 10 kilo op m’n halter? SPIERPIJN. ’t Is wel duidelijk waarin ik getraind ben..

Toen ik ’s nachts opstond op naar het toilet te gaan voelde ik de squats van dinsdagavond al zitten, luid & duidelijk aan de binnenkant van m’n dijbenen. Nadat ik 4 weken lang geen tijd had gehad om de BodyPump te volgen die ik normaal elke week volg, stond ik dinsdagavond éindelijk met véél zin in de zaal om weer te knallen! Eigenwijs als ik ben pakte ik natuurlijk niet minder gewicht dan normaal, die vlieger gaat bij mij niet op. Eerlijk is eerlijk, dat viel ook helemaal niet tegen! De squats, rug & lunges gingen me uitstekend af, juist bij de biceps, triceps, borst & schouders merkte ik dat ik die de afgelopen weken wat verwaarloosd had want ja, die heb je niet echt intensief nodig met hardlopen. Zodoende verwachtte ik de volgende dag dan ook intense spierpijn in vooral mijn biceps, maar niet echt in mijn benen..

IMG_20160727_161653

Wrong! In m’n bovenlijf voel ik niets, maar die benen… AU! Gaan zitten doe ik als een kreupel oud dametje en als ik opsta kreun ik eerst een paar passen voordat ik normaal kan wandelen. Zelden had ik zo’n spierpijn. Toch écht maar op zoek gaan naar een gaatje voor de BodyPump elke week..

Gelukkig heeft dit weinig invloed op het hardlopen: de eerste paar passen zijn zéér pijnlijk maar na een kilometertje kan ik rustig doorrennen. Al voel ik de spierpijn bij elke pas, het lijkt ook zo z’n voordeel te hebben: mijn herstelloop was zelden zo snel als gisteren. Op de één of andere manier lijkt het alsof ik tegen de pijn in wil rennen en daardoor júist harder ga zonder dat te voelen. Prima deal, toch?

Zo genoot ik gisteren dus van een heerlijke herstelloop in behoorlijk vlot tempo, gezien een 25 kilometer duurloop twee dagen eerder en een les BodyPump de dag voorafgaand aan deze dag waarop ik als een pinguïn ga zitten & opsta maar blijkbaar toch als een kievit kan rennen 🙂

You have to be at your strongest when you’re feeling at your weakest.
<3

Advertenties

Geef een reactie