29. Bye bye, bouncing belt

Bounce, bounce, bounce.. Flesjes verplaatsen, flesje uit het zakje wurmen, flesje weer in het zakje proppen.. Ondertussen stoort de muziek en door het geklungel is je hele loop- en ademritme verstoord. Dát tijdperk is nu verleden tijd!

Al een tijdje oriënteerde ik me op een drinksysteem, maar zette de stap nog net niet omdat het pas bij 25 km of 27.5 km nodig zou zijn én ze peperduur zijn.. Toen er in een Facebook-verkoopgroep voor hardlopers een bijna nieuw drinksysteem van een zeer befaamd merk verscheen, greep ik dan ook direct mijn kans en binnen 4 dagen had ik mijn Salomon drinksysteem op de rug!

Best ideaal eigenlijk, die te kunnen tijdens op de allerheetste dag tot nu toe deze “zomer”. Al rende ik slechts een 5 km herstelloop, in die hitte is het toch oppassen geblazen. Dus vulde ik mijn waterreservoir voor ongeveer de helft, schoof de rugzak om mijn schouders, bond mezelf strak in en vertrok. Klots, klots, klots..

IMG_20160720_123347.jpg

Oké, dat was even schrikken. Dat geklots hoor je dus héél erg! Gelukkig ren ik altijd met muziek op, dus deed twee keer op de volumeknop drukken wonderen. Anderhalve kilometer in zéér traag tempo verder, vond ik het tijd voor de eerste slok. Gatverdamme!

Alsof ik een hap uit het plastic van dat waterreservoir nam, zó sterk vies. Zou de dame de rugzak daarom weg hebben gedaan? Je zou toch denken dat ze in die 4 keer dat ze hem gebruikt heeft die smaak er wel heeft uitgepoetst.. Taak voor mij zo meteen dus, want verder was ik dólgelukkig met de rugzak. Hij zit echt als gegoten, je voelt nauwelijks dat je iets om hebt. Drinken gaat gemakkelijk en er passen behoorlijk wat andere spulletjes in.

Wel moet ik even uitvogelen waar al die kleine lusjes voor zijn die ik nu niet in gebruik had en hoe ik alle los bungelende touwtjes kan wegwerken. Tijdens 5 kilometer erger ik me daar niet zo aan, maar na 3 uur rennen ben ik ze denk ik toch echt kotsbeu.

Uiteindelijk rende ik 5 kilometer in gemiddeld 7:42 min/km, wat ik prima vond gezien de weersomstandigheden. Gewoon even lekker lopen, de rugzak testen en genieten van het feit dat de zon überhaupt schijnt. Dankzij dat drinksysteem, nu wel écht klaar voor het echte werk!

Running is life with the volume up <3

Advertenties

Geef een reactie