27. Intervallen met beleid

28.5 kilometer verder weer een verslag, iets met veel werk en een bruiloft voorbereiden.. Al zit de vólgende training inmiddels ook al in de beentjes, kan een verslag van de intervaltraining van gisteren natuurlijk niet ontbreken.

Na het werken stond er een intervaltraining van 40 minuutjes op het programma. Niet zo spectaculair, zeker niet aangezien het sessies van 4 min. rennen – 2 min.dribbelen waren, waarin ik dus niet gigántisch veel tempo kan maken omdat 4 minuten op volle snelheid nog altijd erg lang is. Hoe korter de intense intervallen, hoe hoger het tempo! Vandaag zou dat tempo dus niet zo gigantisch hoog komen te liggen, en maar goed ook..

Zaterdag zag ik op de weersvoorspellingen dat er voor dinsdag 30 graden en volle zon voorspeld werd.. Dát is zwaar om 22.5 km in te moeten rennen. Voor maandag stond er 27 graden met enige bewolking op de planning, toch al iets aangenamer. Met het oog op de mogelijke beslissing maandag, dus de dag na de intervaltraining, mijn duurloop te rennen, besloot ik dan ook al deze intervaltraining rustig aan te doen.

IMG_20160717_172329

Dat bleek aanvankelijk niet zo’n probleem, achteraf viel dat toch tegen of mee, ’t is maar net hoe je het bekijkt. Voor mijn gevoel rende ik vrij rustig, maar ondertussen gaf mijn horloge heel wat anders aan. Dat zeg maar van begin tot eind. Uiteindelijk rende ik de hele training in een gemiddeld tempo van 6:42 min/km, voor mij voor een intervaltraining een normaal tempo. Oeps, dat “rustig aan” is dus een struikelblokje..

Thuis voelde ik wat prikkelen in mijn linker onderbeen, bij de peesaanhechting die me vaker irriteert. Om erger te voorkomen zette ik mezelf direct met een ice-pack op de bank, in de hoop dat het morgen helemaal over zou zijn. Een beetje irritatie kan geen kwaad maar normaal gesproken ren ik zeg maar niet de dag na een intervaltraining weer 22.5 km duurloop..

De weersvoorspelling bleef hetzelfde, dus smeerde ik mijn benen ’s avonds met verkoelende spiergel in en hoopte op een goede nachtrust. Klaar voor weer een enorme uitdaging: méér dan een halve marathon, in de brandende hitte!

Always remember to fall asleep with a dream and wake up with a purpose.
<3

Advertenties

Geef een reactie