17.Braaf op schema

Vandaag was nou echt zo’n training uit een boekje: precies zoals het volgens schema zou moeten! Qua weer dan echter weer totaal niet: 27 juni, lange mouwen..

Eerlijk is eerlijk, aan de benamingen van mijn trainingen houd ik me niet altijd. Een herstelloop wordt vaak een tempoloop, een tempoloop een duurloop en af & toe is zelfs een intervaltraining langzamer dan een enkele duurloop. Tja, je lijf valt niet altijd te sturen, laat stáán nachtrust als je partner een brandweerman is, en dat heeft nou eenmaal invloed op je prestaties. Persoonlijk geef ik er niet zo veel om, zolang ik maar wel vooruitgang boek en niet over mijn grenzen heenga. Desondanks lijkt het me niet zo verstandig zo’n herstelloop te rennen in recordtempo de dag na een lange duurloop, dus des te blijer was ik dat de training van vandaag wel een echte tempoloop was zoals mijn schema dat voor ogen heeft!

De start verliep wat moeizaam, wennende aan een nieuw shirt met lange mouwen en opvallende kou zo eind juni, plus een beetje pijn in mijn linker scheenbeen. De fysio raadde aan mijn GRID STICK te gebruiken om triggerpointen te masseren, maar tot nu toe heb ik het idee dat ik er vooral pijn mee trigger. Waarschijnlijk een teken dat er wel een knoop zit, dus ik masseer nog even vrolijk door aangezien ik er toch uitstekend mee kan rennen 🙂

IMG_20160627_210534

Ik besloot tot 4 kilometer, halverwege de tempoloop die sinds deze week 8 km is, mijn tempo boven de 7 min/km te houden en daarna te versnellen tot iets onder de 7 min/km. Mijn definitie van een tempoloop is immers: een training met een gemiddeld tempo sneller dan 7 min/km. Zo geschiedde! Na ongeveer 3 kilometer merkte ik dat ik al wat sneller kon gaan, maar hield bewust in. Na 4 kilometer zette ik steeds iets meer kracht bij en gebeurde wat er sinds twee weken dus telkens gebeurt: zodra ik op een iets hoger tempo zit, ga ik vrijwel ongemerkt steeds sneller. Heerlijk is dat!

Het resultaat? Na 8 km een gemiddelde pace van 6:54 min/km. Happy me 🙂

It’s important to remember that each footstrike carries you forward, not backward. And every time you put on your running shoes you are different in some way than you were the day before.
<3

 

 

Advertenties

Geef een reactie