13. Véél te snel .. voorbij

Een dagje te laat (wederom iets met tentamenstress..) dan toch een verslag van training numero dertien. Ongelofelijk, de trainingen vliegen me echt om de oren! 13 van de 71, dat is gewoon al meer dan 18% achter de rug!

Na mijn spontane tempoloop van zondag, moest ik er maandag dan toch echt aan geloven: ik móest me inhouden tot een rustige 5 km.. Iets wat een tijd geleden nog mijn maximum was, iets wat twee weken geleden nog vrij gemakkelijk was, leek nu opeens heel moeilijk! Máár 5 kilometer, geen leuke afstand voor een fervente duurloopster zoals ik. Dat rustige zat er gelukkig wel in, althans, tót die Singelloop op 10 juni.. Inmiddels lijkt dat tempo van onder de 7 min./km er vrijwel moeiteloos in te schieten en veel moeilijker weer los te laten.

Eenmaal van start voelde ik wel dat m’n benen die training van zondag voelden, al was het gelukkig geen pijn, gewoon een beetje zwaarder. Ze wilden echter dólgraag de tentamenstress er wederom uitrennen, wetende dat dit vandaag de enige beweging was die ze zouden krijgen voordat ze weer urenlang onder m’n billen op een stoel achter de literatuur moesten liggen. Ik vertrok dan ook in rustig tempo en genoot van het lopen, wat ik het liefst eindeloos zou willen laten duren. Toch zag ik dat tempo stiekem langzaam omhoog kruipen: zeker nadat ik twee keer iets had versneld om op tijd over te kunnen steken, bleef ik gemakkelijk in dat tempo hangen. Plotseling begon mijn horloge te trillen: 50% voltooid! Hè, nu al? Zo snel wilde ik helemaal niet al naar huis gaan..

IMG_20160620_122630

Toch was ik niet te stuiten, want als ik eenmaal lekker ren, dan wil ik doorrennen. Mijn pace kroop omhoog & omhoog, tot ik de laatste paar honderd meter zelfs in 6:10 rende. Puur genot!

… en toen was het afgelopen. Terug naar de realiteit: met de neus de boeken in. Vijf kilometer bleek gelukkig toch genoeg om weer een paar uur te kunnen bikkelen, met in gedachten het vooruitzicht op een zomervakantie vol werk, maar zonder tentamenstress. Dát wordt lekker rennen <3

Running is the washing machine of the mind.
🙂

 

 

Advertenties

Geef een reactie