4. Freestyle herstellen

Een vreemde eend in de bijt voor mij: de dag na een duurloop wéér lopen. Normaal liep ik 3 keer per week, een enkele keer 4 keer maar dat waren dan twee korte loopjes na elkaar. Toch schijnt het goed te zijn, de dag na een duurloop even rustig los te lopen. Daarom staat er in mijn schema elke week een training op de planning de dag na of eventueel 2 dagen na een duurloop. Een rustig loopje van 5 km (voorlopig, later meer) om de spieren weer even los te bewegen. Wat mij betreft een loopje zonder druk: gewoon ontspannen loslopen, zonder vast te moeten houden aan een tempo en met ruimte om te wisselen met tempo & route al naargelang mijn behoefte. Dat deed ik vandaag dan ook precies :).

13328976_1736780176563079_864158641_n

Al vrij snel merkte ik dat ik mijn schoenen te strak gestrikt had, dus moest ik even stoppen om ze losser te strikken. Geen punt, op tempo lette ik toch niet. Mijn benen voelden wat zwaar omdat ze niet gewend zijn twee dagen na elkaar te lopen, maar verder ging het uitstekend. Zélfs met mijn nieuwe compressietight, iets wat ik nooit eerder geprobeerd had. Compressiekousen gaven mij eerder het gevoel dat mijn kuiten úit de sokken zouden springen, dus wilde ik graag een tussenstapje proberen. Deze tight zit om mijn kuiten strak, maar niet té strak. Het biedt inderdaad ondersteuning, zonder te beklemmen.

Tja, wat valt er verder over de training van vandaag te vertellen. Het was gewoon lekker. Gewoon zoals een rondje hardlopen hoort te zijn. Vandaag zonder enorme pieken of dalen, simpelweg ontspannen. Mijn tempo was vrij stabiel, wat lager dan gisteren dus uitstekend voor herstel. Natuurlijk had ik zoals vrijwel altijd tijdens de laatste kilometer energie over en zin om knallend te eindigen, dus liet ik binnen die kilometer mijn gemiddelde pace met 7 seconden verhogen. Trots op mezelf dat ik niet helemaal tot het gaatje ging, iets wat ik me met het oog op mijn doel niet meer altijd kan veroorloven. Dus netjes gedoseerd vol energie die finish over! Dat was het dan: training 4, de laatste van de eerste trainingsweek.

Time flies when you’re having fun <3

 

 

Advertenties

Geef een reactie