To one day say “I ran a marathon today”

“There will be days when I don’t know if I can run a marathon. There will be a lifetime knowing that I have.”
Today is the day I decide it’s gonna be 130 more days of not knowing if I can run a marathon, followed by a lifetime knowing that I have.
Lange afstanden hardlopen is misschien één van mijn kwaliteiten, iets voor me houden is dat zeker niet. Stiekem deel ik mijn eigen enthousiasme simpelweg veel te graag met anderen!
Een kleine twee weken na mijn beslissing, twee officiële trainingen en twee blogs hield ik me dan ook met moeite in, maar liet stiekem af & toe wat hints doorsijpelen..
Na jarenlange ervaring weet ik dat je nooit op een perfect moment moet wachten, maar dat moment zelf moet creëren. Vandaag is het Global Running Day, vandaag kocht ik hopelijk de schoenen waarop het meeste werk écht gaat gebeuren, vandaag is het 130 dagen voor de start…
… van de marathon van Eindhoven!
Voor mijn eigen rapportage, om te kunnen genieten van wat ik meemaak, om terug te kunnen kijken op wat ik heb bereikt, maar ook om in de toekomst te kunnen zien wat ik in een volgende training anders zou kunnen aanpakken, schrijf ik na elke training een blog. Tja, ik houd nu eenmaal ook heel erg van schrijven :). Wie het leuk vindt, kan zich aanmelden om hier automatische updates van te krijgen! Dan hoef ik tenminste niet iedereen die dit niét leuk vindt, hiermee 4 keer per week op Facebook lastig te vallen ;).
Wie het écht leuk vindt, nodig ik van harte uit om 9 oktober langs die zijlijn te gaan staan: op 42.195 kilometer is genóeg plek!
Dat is immers ook precies één van de belangrijkste redenen die voor mij de doorslag gaven deze marathon te lopen: de afstand om mij vanuit Weert aan te komen moedigen in Eindhoven is korter dan de afstand die ik die dag ren…
Een belangrijke noot: de reden dat ik dit eigenlijk voorlopig voor me wilde houden, is dat ik geen druk van buitenaf wil ervaren. Mijn lichaam is nou eenmaal niet het meest stabiel in elkaar hangende hardloperslijf, dat ook zeker al een paar flinke slagen & stoten opgevangen heeft. Maar het is wél het hardloperslijf met een onuitputtelijke passie & ijzersterke drijfveren om de stoutste dromen waar te maken. Nu of in de toekomst, ooit worden die dromen werkelijkheid. Een strak marathonschema, boeken vol tips & wetenschappelijke informatie, adviezen van ervaren marathonlopers en verzorging door fysiotherapeuten zullen dan ook nooit voldoende zijn om het onvermijdelijke te voorkomen. Mocht dat zo zijn, dan loop ik geen marathon in oktober. Net zoals ik geen marathon liep in april. Inmiddels ben ik al dichterbij, wéér dichterbij die droom, maar ook nu kan het fout gaan. Het kan tot & met 8 oktober fout gaan, het kan ook óp 9 oktober fout gaan. Dan gaat het maar fout. Ik heb het wel weer geprobeerd. En ik zal het blijven proberen.
To one day say: “I ran a marathon today”.
<3
Advertenties

Geef een reactie