Recept: Romige champignonrisotto met zeewierbacon

Recept: Romige champignonrisotto met zeewierbacon

Bij het woord ‘champignonrisotto’ was je waarschijnlijk al verkocht, bij het woord ‘zeewierbacon’ begon je echter weer enigszins te twijfelen.. Heb ik het juist? Die twijfel is nergens voor nodig want de zeewierbacon is juist wat dit gerecht uniek en helemaal compleet maakt! Over de gezondheidsvoordelen van die “bacon” hoef ik je niets meer te vertellen, dat deed ik afgelopen maandag al. Over hoe lekker champignonrisotto is hoef ik je waarschijnlijk ook niets te vertellen. Rest mij dus alleen je te vertellen hoe je deze verrukkelijke romige champignonrisotto maakt die volledig plantaardig, hartstikke gezond en compleet uniek van smaak is dankzij de toevoeging van I sea bacon. Pak je boodschappenlijstje er maar alvast bij!

Ingrediënten voor 1 portie

 • 30 gram basmatirijst
 • 100 gram champignons, in stukjes of plakjes gesneden
 • 50 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
 • 100 ml cashewmelk
 • 3 gram edelgistvlokken
 • Scheutje citroensap
 • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
 • 10 gram I sea bacon
 • Flinke hand rucola
 • Peper & zout

img_20170224_152025_3471.jpg

Bereidingswijze

 • Kook de rijst in een klein pannetje gaar samen met de champignons, cashewmelk, edelgistvlokken, een scheutje citroensap en peper en zout naar smaak. Blijf goed roeren zodat de rijst niet gaat plakken en voeg indien nodig extra cashewmelk toe.
 • Proef of de risotto naar smaak is en voeg naar behoefte extra edelgistvlokken, citroensap of peper & zout toe.
 • Bak de I sea bacon kort in een pan met de olijfolie tot de bacon knapperig is. Dit gaat snel! Blijf dus goed roeren en haal de stukjes er één voor één uit zodra ze klaar zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
 • Leg een flinke hand rucola op een bord, schep hierop de risotto en garneer met de cherrytomaatjes en zeewierbacon.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

DutchEnglishItalian